Mobiel vriendelijke websites scoren hoger

 In Zoekmachine (SEO)

Mobielvriendelijke websites scoren hoger

Google is kort geleden begonnen met het invoeren van een nieuwe regel. Mobielvriendelijke websites worden beloont met een hogere ranking in de zoekresultaten. Websites die niet geschikt zijn voor kleine schermen, krijgen voortaan een lagere positie. Hoeveel hoger Google mobielvriendelijke websites plaatst, is nog niet precies duidelijk.

Deze wijziging geldt alleen voor de zoekresultaten die mensen te zien krijgen op hun smartphone of tablet. Op laptops en computers blijven de zoekresultaten hetzelfde. Betekent dit dat deze wijziging minder belangrijk is? Zeker niet.

Mobiel internet blijft groeien

Het gebruik van mobiel internet blijft namelijk maar groeien. Ten opzichte van twee jaar geleden is het gebruik van mobiele data maar liefst verdriedubbeld. Reden genoeg dus om ervoor te zorgen dat je website ook op smartphones en tablets hoog scoort in de zoekresultaten.

Is jouw websites mobielvriendelijk?

Nu zullen de meeste websitebeheerders zich natuurlijk afvragen of hun website mobielvriendelijk is. Heb je jouw website laten maken door Onliny? Dan hoef je jezelf nergens zorgen om te maken. Al onze websites zijn responsive en dus mobielvriendelijk.

Wil jij zelf checken of jouw website mobielvriendelijk is? Test het met de speciale tool van Google. Je hoeft hier enkel de url van je website in te voeren en je krijgt van Google meteen antwoord.

Google’s voorkeur

Google beveelt responsive websites aan. Bij responsive webdesign wordt je website automatisch aangepast aan het scherm van de gebruiker. De inhoud blijft exact hetzelfde, maar de presentatie verschilt. Ook de url en de html van alle webpagina’s blijft op alle apparaten hetzelfde.

Samen ervoor zorgen dat jouw website hoog scoort? Onliny staat voor je klaar.

Recente berichten

Laat een comment achter