Instagram boost

 In Marketing

Zo maak je een succes van je zakelijke Instagram-account

Instagram, een social medium dat draait om het delen van afbeeldingen, heeft de laatste jaren flink aan terrein gewonnen. Het behoort nu tot de top 5 van de populairste social media.

Enthousiasme verplicht

Bij Instagram draait alles om zien en gezien worden. Je kan van alles delen, maar een ding is verplicht: enthousiasme. Of je nu Instagramt vanuit je persoonlijke naam of vanuit je bedrijf, je moet dingen met blijdschap delen. Want als jij niet enthousiast bent, worden anderen dat ook niet van jouw beelden. Alleen als jouw passie van het scherm afspat, krijg je waardering in de vorm van de zo gewilde likes en reacties.

Strategie voor succes

Zomaar allerlei plaatjes delen die jou aanspreken? Dat is voor jezelf misschien leuk, maar echt succesvol zal je Instagram-account er niet van worden. Succesvol Instagrammen doe je met een doordachte strategie. Een eigen identiteit, een duidelijk verhaal en een herkenbare eigen stijl zijn van belang. Vragen die jou helpen bij het bepalen van jouw strategie zijn:

  • Waar ben jij goed in?
  • Op welke niche wil jij je focussen?
  • Wat past bij jouw identiteit?
  • Welk beeld wil jij neerzetten?
  • Wat wil jij met je doelgroep delen?
  • En misschien nog belangrijker, wat interesseert jouw doelgroep?

Teksten en hashtags

Je volgers bereiken is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Gelukkig maakt Instagram het makkelijker voor je met hashtags. Deze hashtags categoriseren alle beelden en dienen als zoekfunctie, zodat alle 30 miljoen Instagram-gebruikers kunnen zoeken op de woorden die zij interessant vinden. Hoewel Instagram natuurlijk gericht is op beeldmateriaal, zijn ook je teksten belangrijk. Wil jij je volgers echt binden? Versterk jouw beelden dan met korte en relevante teksten.

Instagram analyseren

Natuurlijk wil je weten wat het resultaat van je inspanningen is. Daarom zijn er speciale tools en apps ontwikkeld om jouw statistieken in kaart te brengen. Zo kan je bijvoorbeeld zien welke hashtags jou het meeste volgers hebben opgeleverd.

Samen een succes maken van jouw Instagram account?

Instagram en social media bieden je volop kansen. Maar deze kansen benutten, is niet altijd even makkelijk. Daarom staan wij voor je klaar. Om je te adviseren, te ondersteunen of om je social media voor jou te beheren. Meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel ons op 085 401 57 of vul ons contactformulier in.

Recente berichten

Laat een comment achter